Ett nytt kapitel

Välkommen till min blogg!

För några veckor sedan såg jag och min man den omtalade dokumentären Cowspiracy på Netflix. Vi är en helt vanlig tvåbarnsfamilj som vecka ut och vecka in ätit maletköttsås, kycklingsås och ris, köttbullar, lax i ugn, lasagne – ja sånt som de flesta barnfamiljer äter antar jag. Kött och fisk 5-6-7 dagar i veckan. Vi hade börjat försöka äta lite mera vegetariskt då och då och lärt oss några nya recept men detta blev en vändpunkt. Vi kände att nu får det vara nog. Jag vill kunna se mina barn i ögonen om 10-15 år och säga att vi åtminstone har försökt ändra vårt sett att leva. Att vi inte har blundat för det faktum att vi är för många människor på denna jord för att kunna äta kött och mjölkprodukter på det viset vi gör idag.

Vi bestämde oss för att till att börja med testa äta veganmat i en månad och därefter utvärdera och se hur det fungerar för oss. Barnen (storebror snart 3 år och lillasyster 7 månader) är vi inte lika strikta med. Storebror äter normalt på dagis och lillasyster äter kött eller fisk en gång om dagen än så länge. Vi känner att vi inte vet tillräckligt än för att låta dem äta enbart veganmat medan de växer. Vi vuxna däremot försöker vara så strikta som det bara går. Vi måste lära oss att laga mat på nytt.

Då jag startar denna blogg har det snart gått tre veckor av vårt experiment och det har inte varit speciellt lätt. Mat är ett känsloladdat ämne och att ge upp maträtter som man ätit i snart 30 år och nästan varje dag äta någonting nytt är svårt. Detta kommer jag dock att gå närmare in på i ett eget inlägg.

Jag hoppas att ni vill följa mig på denna resa och att jag ska kunna inspirera andra till att välja en lite mer hållbar livsstil.

Annonser

En kommentar

  1. Malin Nyman · oktober 2, 2016

    Mat är verkligen ett otroooligt känsligt ämne, och det är sjukt hur man inte reflekterat över det förrän man plötsligt är den som bryter normen! All heder åt er som bestämt er för att försöka ändra på urgamla vanor – det är inte lätt. Se det som en process, allt behöver inte ske över en natt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s