Knapriga biffar utan ägg

dsc_4528

Att få grönsaksbiffar att hålla ihop utan ägg är kanske inte det lättaste. Men övning ger färdighet och nu börjar resultatet ofta bli ganska bra. Hemligheten är potatismjöl, rå riven potatis och mycket olja att steka i.

Idag gjorde vi grönsaksbiffar på 1 potatis, 2 polkabetor, 1/2 broccoli, lite grönkål, 1 gul lök och 2-3 tsk krossad hampa. Jag tror att jag blandade ner 3-4 msk potatismjöl och 1-2 msk ströbröd i smeten. Kryddade sedan med salt, peppar och en ny härlig kryddblandning som jag köpte på Åland förra helgen. Persillade heter den. Underbar!

Jag hällde i ordentligt med olja i stekpannan. (Kallpressad rypsolja tycker jag bäst om, men den var  nästan slut så jag tog solrosolja istället och det funkade riktigt bra det också.) Biffarna blev lite väl mörka så nästa gång tror jag att jag inte ska ha på lika hög värme på spisen, men de blir riktigt goda och knapriga om de nästan får friteras en stund i stekpannan.

Som tillbehör testade vi kokt hirs. Det var förvånansvärt gott, påminner lite om couscous, men mycket krämigare! Man kan tydligen tillreda hirs på många olika sätt så det var nog verkligen inte sista gången jag lagade det. Kål-lingon-granatäpple salladen gav bra syrlighet och lite extra färg på tallriken!

Annonser

2 kommentarer

  1. Sizzelas · september 26, 2016

    Det ser gott ut! 😀

    Gilla

  2. sizzelas · september 26, 2016

    Smaskigt

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s