Skördefest på tallriken

Jag är glad att vi valde att byta kost nu så här passligt till skördetider. Det finns massor av härliga grönsaker och rotfrukter att välja och vraka mellan i butikshyllorna. Jag måste säga att det är ganska roligt att laga mat nu då jag varje dag får vara kreativ och försöka hitta på nya rätter att laga. Flera favoriter har vi redan fått och det går lättare och lättare att freestyla ihop något utgående från det vi har i kylskåpet och skafferiet. Tid skulle såklart vara roligt att ha mera av. Men bara man kommer ihåg att planera och förbereda lite så går allt lättare.

Pyttipanna är en rätt jag ofta lagar de dagar jag inte har någon annan plan för middagen. Det är lätt att svänga ihop av lite vad som helst. Häromdagen blev det pyttipanna med gulrot, potatis, butternut squash, morot, lök, blomkål, röda linser och bönor. (Linser är perfekt för att lura i lite extra protein i barn som varannan gång älskar bönor och varannan inte vill röra dem.) Jag brukar koka de hårdaste rotsakerna i några minuter innan jag lägger dem i stekpannan så att de hinner mjukna lite och så går det lite fortare. Den här gången tog jag upp rotsakerna ur vattnet med en hålslev och kokade linserna i samma vatten. Kanske de fick lite mera smak på det viset? Sen stekte jag bara alltihop tills det var passigt mjukt och satte i bönorna riktigt i slutet.

Servera med råa tinade lingon och så har du en fin skördefest på tallriken!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s